PIC-671

Architektura: "PRAWDZIWE osiedle" / AL / Arch

Avi Laiser Architekt: AL / Arch Lokalizacja: Bat-Yam, Izrael Obszar projektu: 550 m2 Fotografie: Liat Ezra, Asaf Evron, Orna Marton, Avi Laiser, AL / Arch Zaprojektowany przez AL / Arch, prawdziwe tymczasowe prywatne przestrzenie nieruchomości REAL. został zaprojektowany jako alternatywna przestrzeń publiczna na skraju autostrady w Bat-Yam w Izraelu. Przypominając perforowaną serwetę, nowy park publiczny łagodzi niezręczny stan krawędzi, który pozwala na prywatne działania w domenie publicznej. . Asaf Evron Edge warunki w miastach miejskich często tworzą zaniedbane przestrzenie publicz...

Więcej »

Stropy podnoszone

Po wykonaniu jednej płyty betonuje się na niej drugą, a następnie trzecią itd., zamocowując w każdej kołnierze stalowe przyspawane do zbrojenia nośnego płyty. Po stwardnieniu każdej płyty i przed rozpoczęciem betonowania następnej nakłada się na jej powierzchnię warstwę mydła, parafiny lub innego środka zapobiegającego przed przyczepnością betonu obu płyt. W płytach montuje się również instalacje ogrzewcze i elektryczne oraz pozostawia otwory na klatki schodowe, dźwigi, instalacje wodociągowe itp. Stropy wykonuje się jako płyty płaskie (bezżebrowe) o grubości najczęściej ...

Więcej »

szkielety prefabrykowane - montaz

Z organizacyjnego punktu widzenia szkielety prefabrykowane można montować wg jednej z dwóch metod: a) metodą kompleksową, b) metodą kolejnego montażu elementów. Metoda kompleksowa montażu polega na tym, że budynek dzieli się na sekcje i w każdej sekcji montuje się słupy, podciągi, belki, płyty stropowe itd. Metoda ta ma tę zaletę, że po ukończeniu montażu w jednej sekcji i przesunięciu dźwigu montażowego do sekcji następnej można w poprzedniej sekcji przystąpić do następnych robót budowlanych, jak wypełnienie ścian, układanie podłóg, montaż instalacji itp. Dzięki temu prz...

Więcej »

Próba Amitryptyliny, Topiramatu i Placebo w Migrenie Pediatrycznej

Filip Dujardin Architekci: L. Escaut Architectures + Bureau d. Études Weinand Lokalizacja: Van Zeeland Square, Soignies, Belgia Zespół projektu: Michael Bianchi, Florence Hoffmann, Pierre Larauza, François Lichtle, Olivier Bastin, Eloisa Astudillo Obszar projektu: 950 m. Fotografie: Filip Dujardin, fot. Dzięki uprzejmości L Escaut + 14 Miejsce znajduje się pośrodku historycznego centrum Soignies, rzut kamieniem od imponującej kolegiaty z XII wieku, która przyćmiewa okoliczne pola. Senne, rzeka, która została zakopana pod ziemią na początku XX wieku, wyznacza zewnętrzną ...

Więcej »
751#jak sprawdzić czy akumulator jest sprawny , #tikkurila optiva matt 5 , #dywany używane olx , #parasol ogrodowy leroy , #samil , #paski led cena , #klasa antypoślizgowości , #nagrzewnica golf 2 , #czujnik czadu bricomarche , #korki olx ,