Nowoczesna architektura : Leeds Housing / Kamvari Architects

Dzięki uprzejmości Kamvari Architects Projekt mieszkaniowy Leeds zaprojektowany przez firmę Kamvari Architects proponuje mieszkania w zabudowie szeregowej, spełniające kryteria współczesnego życia. Wniosek odnosi się do kontekstu i interesującego miejsca otoczonego kanałami i drogą wodną. Było to postrzegane jako okazja do stworzenia centralnego ośrodka dla społeczności, który oddzieliłby je od dróg kołowania i stworzył schronienie dla całej społeczności. Więcej zdjęć i architektów. opis po przerwie.

Wszystkie linie wyposazone sa w kompletne agregaty skladajace sie m.in. stolu wibracyjnego, przejezdnego na torowego zasypnika betonu i pneumatycznego ukladu rozformowania

Wszystkie linie wyposażone są w kompletne agregaty składające się m.in. stołu wibracyjnego, przejezdnego na torowego zasypnika betonu i pneumatycznego układu rozformowania. Ponadto do wyposażenia linii należy suwnica oraz dołowe komory obróbki termicznej. Rury żelbetowe wykonywane są w rozbieralnych metalowych formach, z zastosowaniem betonu o konsystencji wilgotnej, co pozwala na natychmiastowe, po rozformowaniu rury, y jęcie rdzeni wewnętrznych. Formowanie rur o średnicy 250, 300 i 400 mm, długości 4 m z betonu marki , od...

Wspóldzialajaca szerokosc przekroju sciany

Wymagania konstrukcyjne ze względu na rozwarstwienie między betonem i murem. Doświadczenia wykazały, że w konstrukcjach ceglano-żelbetowych przyczepność betonu do muru dostatecznie zapewnia współpracę tych materiałów, aż do chwili ich zniszczenia. Pomimo to, zgodnie z wymaganiami normy;sprawdzenie obliczeniowe wielkości sił rozwarstwiających w płaszczyznach przylegania betonu do muru nie jest konieczne tylko wówczas, jeżeli w konstrukcjach ceglano-żelbetowych ścian, poza pionowymi słupami żelbetowymi, znajdują się je...

Infekcja wirusem Zika u kobiet w ciąży w Rio de Janeiro ad 7

Nowe muzeum Manetti Shrem na Uniwersytecie Kalifornijskim w Davis. W listopadzie Muzeum Shimiego Manettiego na Uniwersytecie Kalifornijskim w Davis zostało otwarte dla publiczności. Zaprojektowany przez SO-IL z siedzibą w Nowym Jorku z biurem Bohlin Cywinski Jackson w San Francisco, muzeum oddaje hołd rolniczemu krajobrazowi Doliny Centralnej Kalifornii z ogromnym baldachimem. Stalowe elementy cienia o wymiarach 50 000 stóp kwadratowych (4650 metrów kwadratowych), prawie dwukrotnie większe od samego muzeum, nawiązują do wzoru zaoran...

Najnowsze zdjęcia w galerii hale-magazynowe.info:

331#floks szydlasty , #instalacje sanitarne poradnik , #obliczanie współczynnika przenikania ciepła , #odległość szamba od granicy działki , #e slawex , #klimatyzator monoblok , #jętka wymiary , #ruszt fundamentowy , #fatek , #olx dolnośląskie ,